Vilka bidrag har du rätt till?

Det händer titt som tätt att vi här på bidragsguiden får frågor om hur man kan veta vilka bidrag man har rätt till. Ofta kan den frågan känns rörig till en början med tanke på hur många olika bidrag det faktiskt finns i Sverige och alla krav som de olika bidragen har. Vi brukar råda dessa personer att börja här på Bidragsguiden och läsa på om lite olika bidrag. För det gäller att man utgår från sig själv och sin situation för att man ska få ett hum om vilka bidrag som kan vara aktuella.

Vi har försökt presentera bidragen på ett så enkelt och bra sätt som möjligt för att du på ett enkelt sätt ska kunna tar reda på vilka bidrag du kan söka och sedan hur du söker dessa. Men ibland händer det att även kraven blir för svåra att tolka, eller att du helt enkelt inte har full koll på din situation så som hur mycket du förväntas ha i inkomst det kommande året.

Ofta är skatteverket väldigt hjälpsamma om man frågar om något. De har duktiga personer som svara på dina frågor. Enklast är kanske att ringa och fråga för att få svar på flera frågor och se till så att du verkligen får svar på det du undrar.

Ha ett bra 2012! Önskar vi på Bidragsguiden.