Låna pengar med anmärkning

lån med betlningsanmärkningDe allra flesta har någon gång i livet hamnat i en sitation där de är i behov av att låna pengar. Det kan vara allt ifrån mindre belopp där du kanske har för lite pengar kvar och för många dagar till nästa lön. Det kan även vara större belopp så som ett bolån eller ett lån utan säkerhet så som när vi vill köpa bil eller båt. I den här artikeln tänkte vi prata lite mer om just lån utan säkerhet och mindre summor, där du kan ansöka även om du har betalningsanmärkning. En sida som jämför alternativ på sådana lån är exempelvis lån-betalningsanmärkning.se.

Få koll på din privatekonomi

Först och främst vill vi påpeka att du verkligen bör se över din privatekonomi och du av en eller annan anledning fått en betalningsanmärkning. Det finns idag massvis med bra hjälp att få, inte minst genom att söka på nätet efter tips kring privatekonomi. Nu förutsätter vi att du har haft oturen att få en betalningsanmärkning, men ändå i det stora hela har en ordnad ekonomi privat.

Låt oss då anta att du är i behov av ett lån på några tusenlappar då det kanske är ett par dagar kvar till löning samtidigt som du behöver betala något idag. Vad är det då som kan vara bra att tänka på innan du väljer låneaktör?

Först och främst ska du se till så du kan betala tillbaka lånet. Dessa lån som innebär ett ganska stort risktagande för låneaktören kommer med en ofta väldigt hög ränta. Risken är stor att personer med betalningsanmärkningar inte kan betala tillbaka lånet i tid och då vill bolaget som lånar ut försäkra sig om att de får bra betalt när de väl får det.

Jämför räntor och avgifter

Ett första steg bör därför vara att jämföra räntor och avgifter kopplade till själva lånet. Här brukar det vara enkelt att se själva räntan, samtidigt som en del fasta engångskostnader kan smyga sig med och många gånger vara väldigt höga. I slutändan vill du veta vad den totala kostnaden blir för dig när du betalat tillbaka lånet.

Många sidor som jämför lån brukar ange ett exempel där du lånar ett visst belopp och sedan vad du totalt kommer att ha betalat om du följer föreslagen betalplan. Då får du en vägledning kring vad totalbeloppet landar på när lånet är betalt i sin helhet.

När du börjar jämföra så kommer du ganska snabbt märka att räntan kan skilja sig åt kraftigt mellan olika aktörer. Även om du kanske inte tänkt låta det gå speciellt lång tid innan du betalar tillbaka, så är det ändå pengar som är en ren utgift och bör hållas så låg som möjligt.