Jämför alltid dina lån

jämföra olika lånOm det är något som verkligen kan spara pengar till plånboken, så är det att jämföra saker. Att jämföra sina lån och kanske framförallt bolånet är inget undantag. Varje år sparar svenskarna tusenlappar genom att jämföra olika bankers räntor. Med alla jämförelsetjänster som finns idag så som Lånium eller Lendo så har det aldrig varit enklare att få bättre villkor på sina lån.

Att vi nämner just bolånet som ett exempel är för att de allra flesta har sitt bolån som det största lånet. Det säger ju sig självt med tanke på att bostaden ofta är den största investering som vi gör. Detta gör att små skillnader i räntor kan spara massvis med pengar varje år. När dessutom de flesta idag har miljonlån på sina bostäder som pratar vi helt klart om möjlighet att spara tusenlappar i räntekostnader per år, enbart genom att jämföra alternativen.

Fördelen med att använda en jämförelsetjänst är att du spar otroligt med tid. Här har nämnligen jämförelsesidan gjort halva jobbet åt dig och jämför de olika alternativen. Då återstår endast för dig att välja det alternativ som du tycker passar bäst. Många går här på den lägsta räntan vilket givetvis är klokt, men ibland kan räntorna vara snarlika på flera aktörer och då kan det även vara intressant att kika på andra aspekter på lånet. Detta skulle kunna vara avbetalningstid vilket därmed påverkar hur mycket du kommer behöva amortera varje månad. Sen kan det även finnas andra avgifter förknippade med lånet så som uppläggningsavgift, avi-avgift eller liknande. Dessa ska du i möjligaste mån försöka undvika och flera aktörer erbjuder idag lån där du inte tvingas betala detta.

Men som sagt, genom att jämföra så ser du just sådana saker. För knallar du in på närmaste lokala bankkontor så kanske dessa dolda avgifter dyker upp när ni är klara och ska skriva på lånet. På en jämförelsesida så får du det svart på vitt helt enkelt. Väldigt smidigt och något du bör göra minst vartannat år eller vad som känns bekvämt för egen del.

Ibland kan det även finnas speciella erbjudanden som enbart finns en bestämd tidpunkt. Då kan det vara bra att jämföra emellanåt för att se om något sådant är aktuellt.